Рішення про здорожчання вартості харчування у школах та садочках Чернігова 2 грудня не ухвалили. Проєкт мали розглянути на засіданні виконкому міської ради. Директор КП "Шкільне" та начальники управлінь освіти і фінансів мали зустрітися напередодні, щоб обговорити це питання. Проте, згоди на зустрічі не дійшли. Повторно розглянути питання мають 3 грудня на позачерговому засіданні виконкому. Сніданок у шкільних їдальнях зараз коштує 23 гривні 50 копійок. Така ж вартість обіду. Ціну сніданку хочуть підвищити до 28 гривень для учнів перших-четвертих класів і до 32 гривень для учнів 5-11 класів. Обід для учнів молодшої ланки – до 32 гривень. Зі слів директорки школи №2 Наталії Горнюк, якщо буде підвищення цін то і меню має бути урізноманітненим.

"Якщо є підвищення ціни, то однозначно повинне бути збільшене чи урізноманітнене меню, ну і відповідно краща якість. Фрукти. Вони більш різноманітні і дійсно якісні. Фрукти, які б хотілося мати на столі. Риба теж якісна, велика, не маленька, не дрібна, її теж краще готувати і вона має вигляд кращий".

На сніданок учні третього та четвертого класів у другій школі їли кашу булгур, котлету, салат з капусти, грушу і какао зі зменшеним вмістом цукру. До таких страв діти ставляться по різному.

Оновлене меню у школі запровадили з 1 вересня цього року, розповіла завідувачка їдальні Людмила Устименко. Розроблене воно за ініціативою першої леді кухарем Євгеном Клопотенком. Згідно з новими правилами, діти мають їсти менше цукру, смаженого та солоного. До нових страв і рецептів діти звикають поступово, каже Людмила Устименко

Поки не піднімуть: що буде з ціною на харчування у школах та садочках Чернігова

"Добре їдять макарони, картоплю, каші трошки гірше, але теж уже починають звикати до каш, бо їх треба їсти, особливо булгур. Його цьогоріч ввели вперше, раніше не варили. Котлети люблять, відбивні ми стали робити за новим меню, раніше теж не було. Більше стали готувати з курятини – відбивні, котлети. Вони м’якіші, соковитіші, приємніші на смак. Соки можна частіше давати, бо тільки раз чи двічі на тиждень ми даємо. Фруктів можна побільше і краще, більш дорогих – апельсини, мандарини. Ми даємо мандарини, банани, груші, яблука. Може, щось іще треба".

Нагадаємо, місяць тому директор КП “Шкільне” Віталій Лосєв навів розрахунки, за ними вартість харчування у школах та садочках Чернігова підвищується на третину. Пояснив це здорожчанням продуктів і зростанням мінімальної заробітної плати. У навчальних закладах запровадили нове меню, додали страви, розроблені кухарем Євгеном Клопотенком. І це також, зі слів Лосєва, вплинуло на собівартість.

Як до нових страв ставляться діти – у сюжеті:

Читайте також:

Майже на 16%: як за рік зросла середньомісячна зарплата на Чернігівщині

Джерело