Директор однієї з сільських шкіл, що на Чернігівщині, разом з учнями вирішив куштувати нове шкільне меню. Володимир Алєксєєв, директор Гнідинцівської школи пообіцяв щодня приходити до їдальні і смакувати страви, які запропонував відомий кулінар Євген Клопотенко. Своїми першими враженнями від крем-супу з моркви та курятини з паприкою педагог поділився у Facebook.

«Щойно віддав пусті тарілки кухарці. Пусті, бо обід виявився напрочуд смачним. Я б навіть сказав – цікавим.

Морквяний суп-пюре.

Директор сільської школи показав меню від Клопотенка і викликав емоції сожмереж (фото)

Гречка.

Курятина з паприкою.

Чай із корицею та молоком.

Пишу на повному серйозі – дуже смачно.

Додам, що я зовсім не люблю крем-супи. Навіть коли запропонують у ресторані безкоштовно і я буду дуже голодним – відмовлюся. Але…Аби показати на власному прикладі та особисто відчути усі смакові особливості – їстиму усе, що їстимуть діти. Дітям крем-суп не зайшов. Але це передбачувано. Звикаємо! Зате чай усім сподобався», – написав директор Алєксєєв.


Директор сільської школи показав меню від Клопотенка і викликав емоції сожмереж (фото)

Під постом директора школи його дописувачі активно ділилися враженнями від нового шкільного меню. Хтось захоплено ставиться до реформи харчування, а комусь нові страви не до вподоби.

«Вже запрацювало..? Всі продукти подаються окремо!Маю на увазі каша в одну тарілку,салат в іншу)Для дітей це дуже важливо», «Я теж не могла й подумати, що зможу їсти крем суп...», «Так а де меню з першого ліцею, щоб могли побачити батьки? І якщо батьки будуть носить огірки в банках в школу, то толку там не буде ніколи», «Ваууу !! Хочу в школу», «А чому саме морквяний, чому не можна робити суп на основі гарбуза, або на основі картоплі? Морквяний напевно буде дуже солодким, бо якщо є моквяний Торт, пиріг, то уявляю яким буде суп! Я б його теж не їла, бо солодкі супи – це щось на кшталт збочення в їжі...».

До слова, перша леді Олена Зеленська підбила підсумки харчової реформи шкільного харчування.

Джерело