Вишня без кісточок у власному соку

Приготування: 1 кг вишні промити, обсушити та видали кісточки. Змішати ягоди з 1 склянкою цукру, покласти в чисті банки й залишити в теплі на годину. Простерилізувати 15 хвилин.

 Вишня з кісточками у власному соку

Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів

Приготування: 1 кг помитої та обсушеної вишні засипаної 250 г цукру, скласти в банки, поставити на одну годину. Після чого простерилізувати 20 хвилин і закатати.

Вишня з лимонною кислотою

Інгредієнти: 1 кг вишні, 250 г цукрового піску, 0,5 ч.л лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засипати цукром і залиш на годину в теплі. На повільному вогні довести до кипіння, проварити 15 хвилин, поклади лимонну кислоту і варити ще 5 хвилин. Розкласти в чисті банки, закатати.

Вишня у власному соку без цукру

Вишню промити, обсушити, скласти в чисті банки й залишити на 1,5-2 години, щоб з’явився сік. Простерилізувати банки з ягодами 15 хвилин і закатати.

Вишня у власному соку в духовці

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 300 г цукру.

Приготування: 1 кг вишні змішати з 300 г цукру, розкласти по банках, поставити в тепле місце на пів години. Поставити банки з ягодами в духовку і прогрівати при температурі 120 градусів поки сік не заповнить їх до верху. Закатати та вкутати банки на добу.

Вишня з корицею у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ч.л меленої кориці, 1 склянка цукру.

Приготування: підготовлену вишню змішати з цукром, корицею і розкласти по банках. Накрити  кришками та залишити на годину в теплі, щоб з’явився сік. Простерилізувати 20 хвилин, після чого закатати.

 Вишня консервована з коньяком

Інгредієнти: 1 кг вишні, 200 мл коньяку, 300 мл води, 4 склянки цукру.

Приготування: скип’яти воду з цукром, додати підготовлену вишню та проварити 10 хвилин. Викласти вишню в стерилізовані банки, а сироп змішай з коньяком і додати у ягоди. Закатати і залишити в теплі на добу.

Варення з вишні з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточки, 400 г цукру, 2 ст.л желатину.

Приготування: вишню засипати сумішшю  желатина з цукром. Накрити кришкою і залишити на 2 години. На повільному вогні проварити масу 3 хвилини після закипання, розкласти по банках і закатати.

Перетерта вишня з цукром

На 1 кг вишні потрібно 1 кг цукру та 0,5 ч.л лимонної кислоти.

Приготування: вишню без кісточки  подрібнити в блендері. Змішай масу з цукром, лимонною кислотою і на повільному вогні проварити 10 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки й закатати.

Перетерта вишня з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.

Приготування: вишню без кісточок подрібнити блендером. Отриману масу провари 10 хвилин на повільному вогні. Змішати желатин з цукром і додати до вишень. Прогріти все разом 5 хвилин, розкласти по банках і закатати.

Вишня зі спеціями у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палички кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню змішати з цукром і залишити на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні довести масу до кипіння і варити 5 хвилин. Додати спеції, готувати 7 хвилин під кришкою. Розкласти в підготовлену тару і закатати.

Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ст.л апельсинової цедри, 400 г цукру.

Приготування: підготовлені ягоди змішати з цедрою та цукром. Розкласти масу по банках, простерилізувати 15 хвилин і закатати.

Вишневе варення з шоколадом

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 100 г гіркого шоколаду, 4 склянки цукру.

Приготування: вишню засипати цукром і прибрати на ніч в холодильник. Вранці проварити на повільному вогні 10 хвилин і остудити. Повторити процедуру двічі. На третій раз додати  дрібні шматочки шоколаду, проварити 5 хвилин і розкласти по банках.

Вишневе варення з содою

На 1 кг вишні потрібно 2 г соди та 1 склянка цукру.

Приготування:видалити кісточки з вишні, пропустити через м’ясорубку. Проварити масу на повільному вогні 40 хвилин. Всипати соду, 

Вишня з м’ятою у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 3 гілочки м’яти, 800 г цукру, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засипати цукром, залишити на ніч, щоб з’явився сік. Прокип’ятити 10 хвилин, додати дрібно нарізану м’яту, лимонну кислоту і продовжувати готувати ще 5 хвилин. Гаряче варення розлити по банках і закатати.

Вишня консервована у власному соку.

На 2 кг вишні потрібно 1200 г цукру, 3 ст.л лимонного соку.

Приготування: засипати вишню цукром і залишити на 2-3 години. На повільному вогні проварити ягоди 5 хвилин, остудити варення. Через годину повторити дії, тільки варити вже 7 хвилин. Втретє додати лимонний сік, проварити 10 хвилин, розкласти по банках і закатати.

Вишня у власному соку в мультиварці

Приготування: 1 кг вишні та 1200 г цукру  покласти в чашу мультиварки. Вибрати програму «Тушкування», готувати 2 години. Після закінчення розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.

Читайте також:

Як легко видалити кісточки з вишень чи черешень: ці прості рішення допоможуть зробити це швидко

Як заморозити черешню на зиму з кісточками та без

Кому не можна їсти вишню, чим корисні вишня та черешня: думка експерта

Джерело